2013.08.23. 10:26
Homárkoktél
Hozzávalók (1 literes készülékhez)
Homárhab:
500 ml tejszín
4 ek. rákvaj
4 ek. alma-balzsamecet
2 tk. paradicsomkrém
só, bors
Zöldbab saláta:
24 zöldbab
4 ek. olívaolaj a marinádhoz
1 csipet durva tengeri só
Elkészítés:
A homárhabhoz: Forrósítsuk fel a tejszínt a rákvajjal és a paradicsomkrémmel, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és alma balzsamecettel. Szűrjük le és öntsük az 1 literes készülékbe. Csavarjunk be 2 habpatront, és minden alkalommal jól rázzuk fel. Legfeljebb 75 C/165° F hőmérsékletű meleg vízfürdőben tartsuk melegen. Jól rázzuk fel és szervírozzuk.
A szervírozáshoz: Egy koktélos poharat töltsünk meg marinált zöldbabbal és főtt homárdarabokkal, a tetejére pedig tegyünk homárhabot a szifonból.
Tipp: Azzal tehetjük fel az i-re a pontot, ha egy kis pezsgő sabayont adunk hozzá.
Szervírozási tanács: A koktélt dekoráljuk homárcsipsszel.
Szólj hozzá!
Címkék: Címkék homárkoktél
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.