2013.08.22. 11:12
Panna Cotta bazsalikom zselével
Hozzávalók (1 literes készülékhez)
500 ml tej
200 ml víz
130 g porcukor
100 g tejpor
5 lap zselatin, 65 ml Amaretto
Bazsalikom zselé:
500 ml egyszerű szirup (egyenlő rész cukorból és vízből)
1 csokor bazsalikomlevél
4 – 5 lap zselatin
Dekoráció:
eper, 1 ek. citromlé
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, a vizet, a tejport és a cukrot, majd forraljuk fel. Ebben a keverékben oldjuk fel a kinyomkodott zselatint. Adjuk hozzá az Amarettot és öntsük a szifonba. Csavarjunk be 2 habpatront, és minden alkalommal jól rázzuk fel a készüléket. 4 – 6 órán át vagy akár egész éjszaka hűtsük.
A bazsalikom zseléhez oldjuk fel a kinyomkodott zselatint 125 ml felforrósított egyszerű szirupban. Keverjük össze a maradék, lehűtött egyszerű szirupot és a bazsalikom leveleket; szűrjük le és adjuk a zseléhez. Öntsük a keveréket koktélos poharakba és hűtsük le. Rendezzük el a marinált epreket a tetején és adjuk mellé a Panna Cotta espumat.
Szólj hozzá!
Címkék: bazsalikom zselé Panna Cotta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.