PannaCotta bazsalikom zselével

Hozzávalók (1 literes készülékhez)

500 ml tej

200 ml víz

130 g porcukor

100 g tejpor

5 lap zselatin, 65 ml Amaretto

Bazsalikom zselé:

500 ml egyszerű szirup (egyenlő rész cukorból és vízből)

1 csokor bazsalikomlevél

4 – 5 lap zselatin

Dekoráció:

eper, 1 ek. citromlé

Elkészítés:

Keverjük össze a tejet, a vizet, a tejport és a cukrot, majd forraljuk fel. Ebben a keverékben oldjuk fel a kinyomkodott zselatint. Adjuk hozzá az Amarettot és öntsük a szifonba. Csavarjunk be 2 habpatront, és minden alkalommal jól rázzuk fel a készüléket. 4 – 6 órán át vagy akár egész éjszaka hűtsük.

A bazsalikom zseléhez oldjuk fel a kinyomkodott zselatint 125 ml felforrósított egyszerű szirupban. Keverjük össze a maradék, lehűtött egyszerű szirupot és a bazsalikom leveleket; szűrjük le és adjuk a zseléhez. Öntsük a keveréket koktélos poharakba és hűtsük le. Rendezzük el a marinált epreket a tetején és adjuk mellé a Panna Cotta espumat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szifonblog.blog.hu/api/trackback/id/tr125470808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása