szifonblog 2013.08.22. 11:24

Könnyű gofri

gofri

Hozzávalók (1 literes készülékhez)

500 ml tej

400 g liszt

150 g finomított kristálycukor

10 g olvasztott vaj

4 tojás

1 csipet só

Elkészítés:

Keverjük össze a tejet, a vajat és a tojásokat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Keverjük, míg a tészta sima nem lesz, majd a szűrőn keresztül öntsük bele az 1 literes készülékbe. Csavarjunk be 1 vagy 2 iSi habpatront, - attól függően, hogy milyen állagot szeretnénk elérni - és minden alkalommal jól rázzuk fel a szifont. Közvetlenül a gofrisütőbe öntsük.

Tipp: A tészta friss és könnyű marad a habszifonban akár 10 napig is. Tisztítsuk meg a kiöntőt a használat után.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gofri

A bejegyzés trackback címe:

https://szifonblog.blog.hu/api/trackback/id/tr45470830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása