szifonblog 2013.08.23. 10:26

Homárkoktél

Homárkoktél

Hozzávalók (1 literes készülékhez)

Homárhab:

500 ml tejszín

4 ek. rákvaj

4 ek. alma-balzsamecet

2 tk. paradicsomkrém

só, bors

Zöldbab saláta:

24 zöldbab

4 ek. olívaolaj a marinádhoz

1 csipet durva tengeri só

Elkészítés:

A homárhabhoz: Forrósítsuk fel a tejszínt a rákvajjal és a paradicsomkrémmel, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és alma balzsamecettel. Szűrjük le és öntsük az 1 literes készülékbe. Csavarjunk be 2 habpatront, és minden alkalommal jól rázzuk fel. Legfeljebb 75 C/165° F hőmérsékletű meleg vízfürdőben tartsuk melegen. Jól rázzuk fel és szervírozzuk.

A szervírozáshoz: Egy koktélos poharat töltsünk meg marinált zöldbabbal és főtt homárdarabokkal, a tetejére pedig tegyünk homárhabot a szifonból.

Tipp: Azzal tehetjük fel az i-re a pontot, ha egy kis pezsgő sabayont adunk hozzá.

Szervírozási tanács: A koktélt dekoráljuk homárcsipsszel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szifonblog.blog.hu/api/trackback/id/tr85472326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása