2013.08.22. 11:24
Könnyű gofri
Hozzávalók (1 literes készülékhez)
500 ml tej
400 g liszt
150 g finomított kristálycukor
10 g olvasztott vaj
4 tojás
1 csipet só
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, a vajat és a tojásokat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Keverjük, míg a tészta sima nem lesz, majd a szűrőn keresztül öntsük bele az 1 literes készülékbe. Csavarjunk be 1 vagy 2 iSi habpatront, - attól függően, hogy milyen állagot szeretnénk elérni - és minden alkalommal jól rázzuk fel a szifont. Közvetlenül a gofrisütőbe öntsük.
Tipp: A tészta friss és könnyű marad a habszifonban akár 10 napig is. Tisztítsuk meg a kiöntőt a használat után.
Szólj hozzá!
Címkék: gofri
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.